Jak nahradit telecí líčka aneb Podfuk v Kozlově Almaře

Při výjezdu z Prahy na Českou Lípu je v Kobylisích docela fajn hospoda. Hlavně v létě se pod pergolou dobře jí a pije pivo (pokud neřídíte). Mají celkem dlouho otevřenou kuchyni (do 23h?), takže nebývá problém najíst se po náročném dni. Naposledy jsem se tam stavoval v létě loňského roku a dal jsem si telecí líčka na švestkách s restovaným bramborem.

V pátek, 15.3.2013 jsme se ženou vyjížděli z Prahy a chtěli jsme zajít na pozdní oběd. Zajeli jsme do Kozlovy Almary a já jsem si zopakoval ta telecí líčka, která mi před třičtvrtě rokem tak chutnala. Jestli jsem byl překvapený? No, to jsem tedy byl. Místo jemného masa líček jsem krájel vypečené kousky tuhého hovězího. Ani si netroufnu odhadnout druh masa. Vysušené, tvrdé, ale hezky ukryté pod tmavou švestkovou omáčkou. Ten kuchař byl buď úplně naivní nebo zcela drzý, když tohle zkusil.

Tak průhledný a drzý podfuk jsem v restauraci už dlouho nezažil.

Jídlo jsem pochopitelně vrátil a cestou do České Lípy jsem uvažoval, jestli to byla kuchařova osobní iniciativa, či zda takto „podniká“ majitel. Kdo ví…  

Radomil Bábek, Praha, 25.3.2013

 

P.S. Myslím, že je fér zveřejnit i omluvu majitele, kterou jsem obdržel 26.3., protože toho se člověk tak často nedočká. Zdá se, že poctiví hospodští ještě nevymřeli:

Dobrý den pane Bábek,

velice se Vám omlouváme, za tuto hodně nepříjemnou situaci o které jsem se hned ten pátek dozvěděl, ale byl jsem mimo Prahu a nemohl jsem to na místě vyřešit. Máte pravdu, kuchař byl zcela drzý a nemuže si dovolit dát na stul to co popisujete. Tento kuchař od toho pátku již u nás nepracuje. Děláme vše proto, aby se toto již neopakovalo.

Pracujeme na novém jídelním lístku, s novým týmem v kuchyni, který by měl být hotový tento pátek a touto cestou bych Vás chtěl pozvat se ženou na ochutnání našich nových jídel na účet podniku.

Kdyby jste chtěli přijít , tak mi prosím napište meila ohledně rezervace, ať o Vás víme.

S pozdravem Marek Vaniš

 

 

Radomil Bábek
Počítadlo návštěv